Att tänka på….

För det första: Bli inte sjuk! Det ställer till det för dig i alla aspekter.

Här är lite att tänka på om du ändå har ovettet att bli sjuk:

Se till att du kollar dina försäkringar långt innan du blir sjuk. Jag trodde i min enfald att jag var sjukförsäkrad via min fackliga försäkring. Tji fick jag, det var jag inte, det är ett tillval som ska göras.  Fredrik har en gruppförsäkring som vi trodde täckte även mig…”grupp”…liksom…det framgick inte när vi läste igenom de papper vi hade om det verkligen stämde, men när han ringde för att kolla så NEJ, det är ett tillval….:/…igen….Och vi som för några år sedan satt och sålde sjukförsäkringar!!! Vi sa upp dessa som vi köpt av oss själva när Fredrik fick sin gruppförsäkring för att slippa vara dubbelförsäkrade och betala dyra premier i ”onödan”…Nu känner man sig rätt korkad, dum, naiv..you name it. Så där får jag ingen ersättning.

Försäkringskassan…det finns ett telefonnummer…men det går inte att få svar när man ringer för ”försäkringskassan har stor belastning just nu, var god försök ringa igen senare…” Kanske nått att prioritera, jag kan se jobbtillfällen här! I denna tid av hög arbetslöshet, varför inte liksom? Och sjukersättning? Har jag gjort rätt? Kommer jag få pengar detta år? Att det inte blev denna månad får jag bara ”tolerera”. Vem behöver köp mat efter att räkningarna är betalade? Vi lever ju på luft och kärlek!

Tur i oturen så blev det helknasigt med min lön denna månad. Jag fick full lön…Woho?…Nä, jag kommer få betala tillbaka det jag fick ”extra” nästa månad, så en löneskuld på 10-11000 kronor…ja men så bra…undrar stilla hur ekonomin kommer se ut…

Sjukskrivning…hur funkar det EGENTLIGEN???? Ja, jag vet inte…jag får tigga läkarintyg och är för tillfället sjukskriven till den 31 mars…och sen då? Har jag blivit kallad till återbesök på sjukhuset nu när 4 veckor gott sen operationen? Nääää….så här går jag och väntar och väntar och undrar vad som kommer hända. Det kunde vara skönt om jag VET om jag måste tvinga min chef att ta tillbaka  mig till jobbet i en vecka? Två veckor? Tre veckor? Innan det är tillbaka till helvetet? Men det vet jag inte. Jag är helt utsatt till instanser jag inte kan påverka utan jag kan bara lita till deras goda vilja…försäkringskassan, sjukvården och min arbetsgivare…det är inte ALLS stressande…nope…så BLI INTE SJUK! Du ställer till det för din omgivning!

Leave a comment

Your comment