Med vitkål i BH:n

Vaknade i går natt med en öm knöl i bröstet. Mjölkstockning…tjoflöjt! Jag hade nästan 38 grader feber igår och mådde pest och pina. Det hela förbättrades inte av att Emilie bestämde att bara jag dög och skrek hysteriskt så fort jag försökte lämpa över henne på Fredrik. Vilket i sin tur inte gjorde honom särskilt sugen på att hålla henne utan han gömde sig vid sin dator och slog dövörat till, vilket ledde till att jag blev på ännu sämre humör…så hela dagen kändes som en ond spiral och jag är glad att den är över. Idag är jag bättre, febern har så gott som försvunnit och jag testar ett husmorstips mot mjölkstockning:

Vitkål mot det onda! :)

Först spolar jag ett kålblad i hett vatten så att det mjukas upp lite, sen ner med det i bh:n. Jag vet inte om det hjälper, men jag tycker att det lindrar lite.

I förgår träffade vi badbrudarna och bebisar. Emy är definitivt den bebis som har mest ”pondus”, men så har jag ju grädde i tuttarna.

På bilden nedan är Emy och Signe. Signe är dryga två veckor äldre än Emy, men att se dem bredvid varandra stärker min teori om Emy  utvecklingsmässigt är två veckor äldre än sin ålder på papperet.

Emy och Signe

Emy och Signe

Vi lärde/återuppväckte barnsånger och ramsor tillsammans. Bebismassage hanns inte med denna gång, men det blir kanske nästa gång.

Trean, som är Johannas lille sork har mycket att säga till om och har fått smeknamnet ”Butterkakan”, vilket jag tycker är vansinnigt fyndigt! :) Emilie har fått äran att vara bubblare på listan som ”fröken Butterkaka”, hon jobbar helt klart på titeln.

Emy & Trean ak Butterkaka

Emy & Trean ak Butterkaka

Leave a comment

Your comment