Kulturella

Igår åkte vi till Almunge för att hälsa på, men lyckades välja en dag då nästan ingen var där…fredagen före novemberlovet -lov? vi har ju lov hela tiden :) Lisbeth och Mattias var i alla fall där, så de fick hälsa på min lilla måne. Niorna var på biotopia, så jag fick inte träffa ”mina” ungar. Fantomen har  sjuor nu så dem känner jag inte så bra, fast jag har haft några av dem i hemkunskap när de gick i femman…men det var ju lääänge sen ju. Lisbeth skulle som sista grej innan hon åkte hem för helgen jaga rätt på en ung man i åttan som setts slänga det avbrutna metallbenet till en parkbänk i det vattenfyllda diket vid bussarna. Hon skulle få  grabben att fiska upp benet ur vattnet…hur de lyckats ha av det är ett mysterium eftersom det är gjort av massivt stål…Om jag saknar dessa åtagande som läraryrket innefattar? :) Ja, lite sugen att jobba blir man när man går i korridorerna, för säga vad man vill, de är underhållande skitungarna, men på samma gång är det  skönt med en paus.

Idag har jag och Emy varit kulturella. Vi har varit i domkyrkan och lyssnat på Uppsala Vokalensemble framföra musik av Felix Mendelssohn. En gammal klasskamrat, Maria Cicilaki, ingår i kören och hade informerat om det på facebook. Emilie sov igenom halva konserten, sedan fick vi smyga därifrån innan hon började sjunga med.

Vi handlade en mössa, halsduk och vantar till Emilie. Hon har ju inte haft några vantar utan fått gå med strumpor på händerna. ;) Det blev en mössa till mig också, en grå med stickad blomma, mycket chict!

Nu ska jag käka chips framför TV:n medan  dottern gungar i babysittern.

Leave a comment

Your comment