Ett sånt schpektakel!

Jag skulle koka bröstpumpen och lämnade köket medan jag väntade på att den skulle koka upp. Då säger Fredrik: ”Kokar du något, det luktar konstigt?” När jag gick in i köket hade proppen gått och köket var fullt med rök. I panik försökte jag stänga av spisen, men den lyste fortfarande (senare visade det sig att jag inte vridit vredet helt till av) så i mörkret jag trodde spisen pajat totalt och att det var den som brann. Jag kutade ut till proppskåpet och stängde av det, Fredrik stod med Emilie i dörren till uteplatsen. Han ville leta upp en ficklampa så jag tog Emilie och stoppade ner henne i vagnen och gick ut på framsidan med henne. Jag var glad att jag bara slängt ner hennes jacka och mössa i vagnen tidigare under dagen, så jag kunde klä på henne ute. Fredrik kollade köket och såg att jag satt på fel platta – den inre plattan som vattenkokaren stod på….den var dessutom inkopplad i strömuttaget. Inte konstigt att proppen gick! Fredrik ringde brandkåren som kom och konstaterade att det inte brann någonstans och blåste ut röken med en stor fläkt. Efter att brandkåren åkt gick vi på en lång promenad medan lägenheten vädrades ut ytterligare. När vi kom hem var katterna ”på rymmen”. Epix har tittat in och gått igen, så de är bara nöjda med sin återvunna frihet och nu dök Miranda upp också. Eftersom fönsterna står öppna lär de gå ut igen. Sitter i ett kallt vardagsrum invirad i filtar med Emilie nerbäddad och sovandes i barnvagnens ligginsats.

Ett sånt schpektakel, ett sånt schpektakel! Men det kunde varit mycket värre!

Kom just på att det ju är  ”devil’s night”, natten före Halloween. Alla som är bekanta med ”The Crow” vet  att man ska sätta eld på staden denna natt! *blink, blink*

Comments (2)

M.november 1st, 2009 at 12:49

Jamen då var det inte helt fel ändå!
Vad sa brandkåren?
Hoppas det känns OK nu!

Kram, M

Mianovember 1st, 2009 at 13:40

De sa väl inte så mycket, en skämtade om att inte låta Fredrik laga mat :) Jag gick bort en bit med barnvagnen eftersom deras bil väsnades, så Fredrik fick sköta pratandet.

Leave a comment

Your comment