Ditt och datt

Det har hänt en del sen jag sist bloggade.

I veckan som varit har vi möblerat om, sovrummet och vardagsrummet har bytt plats, så att Fredrik ska kunna flytta ut med sin dator till vardagsrummet. Det blir rätt ensamt när han sitter och ugglar i arbetsrummet/det blivande barnrummet, men nu blir det ändring på det, nu kan vi bråka om ljudet på TVn v.s. musik på datorn istället! :P

I fredags var jag och Emilie på personalfest. Det var fredag den 13e tema. Mats hade i vanlig ordning varit där och roddat ljud och ljus. Emilie var på strålande humör och flörtade med alla. Hon var mycket fascinerad av alla fina ljus och efter middagen låg hon i soffan och beundrade ljusspelet och jazzade till musiken – mammas lilla discobrutta!

Kvart över elva upptäckte jag vad klockan var och bestämde att vi skulle gå hem, då blev hon sur på mig och grät nästan hela vägen hem. Hon ville ju partaja mera! Jag tror inte hon somnade förrän vid två, hon hade så mycket att prata om och tänka på.

Discobrud i "Jack the pumpinking tröja" & de coola ljusen hon spanar på

Discobrud i "Jack the pumpinking tröja" & de coola ljusen hon spanar på

På lördagen kom farmor Lotta och farfar Kjell. Det var dessutom Emilies namnsdag och hon blev uppvaktad av farmor och farfar med kläder och en Nasse och på kvällen gick vi på restaurang. Den lilla damen skötte sig utmärkt. Hon satt i mitt knä och tittade på lampor och folk.

Namnsdag

Namnsdag

I går (söndag) var jag och Lotta och Emilie på IKEA.

Vi åkte dit vid ett, dvs. lite innan Emys vagnstupplur, så Emy satt i babybjörnen när vi gick till restaurangen för att äta lunch. När Lotta gick och handlade mat så blev Emilie trött och jag sövde henne i vagnen genom att köra rally inne på restaurangen. Sen sov hon medan vi åt och vaknade lagom till att vi skulle börja gå runt och titta på showrummen så vi provsatte en fåtölj en liten stund. ;)

Därefter låg hon förnöjt i vagnen och tittade runt och sög på sin filt och sina fingrar. Vi köpte ett skrivbord till Fredrik av varianten EXPEDIT och gardinstång och gröna ”sammets”-gardiner till sovrummet.

Katterna håller på och bråkar om vem som ska få sitta högst upp på skrivbordets hylldel.

Hjälper pappa & farmor att bygga skrivbord

Hjälper pappa & farmor att bygga skrivbord

Idag (måndag den 16 november) blir Emilie 3 månader! Tänk vad fort det går och ändå känns det som hon funnits jämnt!

Vi har varit på tremånaderskontrollen på bvc. Jag gissade rätt på både längd och vikt; 8950 g (jag gissade 9 kg) och 65 cm. Hon var nöjd och glad, om än lite förvånad över att vara uppe så tidigt, redan kl.9, hehe! Ända tills det var dags för vaccination. Då tyckte sköterskan att hon skulle ligga på mina ben, med huvudet riktat mot min mage och benen ut mot sköterskan.  Det tyckte inte Emilie, hon ville ju sitta! Hon gick med på en kompremiss, att halvligga mot mig med händerna inom sugavstånd. Första sprutan var inte så farlig, den blev hon snabbt glad igen efter, men den andra sprutan var värre. Då var hon upprörd en bra stund, inte ens tutten ville hon ha, men när hon lugnat ner sig och var säker på att vi inte skulle vara dumma igen avfyrade hon ett jätteleende. Lilla snuttan! Sen somnade hon i vagnen och sover fortfarande. Vi får väl se om hon blir febrig eller får ont framåt kvällen.

Hon är så cool, vår lilla tjej!

Comments (3)

M.november 16th, 2009 at 22:36

Så fin hon är, den lilla tjejen!

Bloggen ser lite lustig ut uppåt på inslagen, som om den inte är riktigt färdig. Undras varför?

Kram, M

mialee1november 17th, 2009 at 11:24

Mmmh, det syns inte på min dator där ser det ut som det ska. Knostrigt knostrigt

M.november 17th, 2009 at 22:19

Så kul att hon har skrattat!
jag såg inte ditt meddelande förrän i morse.
Har varit hos AK och gått ut med Kingston på eftermiddagen. Hon har det svårt med sin onda fot.

Kram, M

Leave a comment

Your comment