4 månader och frusen bil

Igår blev lillstumpan fyra månader. Idag var vi på BVC och vägde och mätte. 68 cm lång, 42 cm runt huvudet och 9,7 kg tung :D Hon följer sin kurva perfekt och är mycket välproportionerad enligt BVC-sköterskan. En lång alvprinsessa :) Vi kan börja med smakportioner om vi vill och BVC-sköterskan trodde att Emilie skulle bli tidig med att sitta eftersom hon gör så mycket ”sit-ups”.

Nu på eftermiddagen skulle jag göra i ordning bilen för färden till Norrköping. Fredrik och Emilie gick på vagnspromenad samtidigt som jag gick ut för skotta fram bilen. Efter mycket låssprej fick jag upp passagerardörren fram och satte i nyckel i tändningen och drog på fläkten, sen stängde jag dörren igen för att fortsätta borsta fram bilen. När jag sen ska in i bilen hade dörrjäveln gått i baklås och inga andra dörrar var upplåsta eftersom det var för kallt för att centrallåset ska funka…och jag har dörrnyckeln på samma nyckelknippa som bilnyckeln… Jag ringde Fredriks mobil, men självklart laddade den ur omedelbart. Vad gör man? Jag gick in i trapphallen och satte mig att vänta på att de skulle komma hem. Som ”tur” är var det minus tio grader så Fredrik var bara ute i ca 40 minuter. När de kom hem gick jag ut och fick upp bilen med den andra bilnyckeln. Förardörren vägrade som vanligt öppna sig så det blev till att klättra in och sen till macken för att tanka, fylla på spolarvätska och kolla oljan.

Jag köpte diverse snö- och is-sprej på macken och sprutat på förardörren, men den sitter fast. Jag hoppas den går att öppna på lördag…det kan bli lite krångligt annars.

Nu ska jag tvätta det sista inför resan och skriva lite kom-i-håg listor. Katternas burar tog jag ner igår och jag har börjat packa våra kläder, allt för att finta framförallt Miranda så att hon inte är beredd när vi faktiskt ska åka. Det blir lättare att fånga henne då :) .

Leave a comment

Your comment