Så var det det där med bilar…

Ja, inte bara jag är trasig, bilen är det också.

Fredagen innan jag skulle till Eskilstuna för att opereras lämnade vi in Skodan för att:

  1. Byta diverse smålampor som poppat under vintern.
  2. Kolla om strålkastarna är rätt inställda, eftersom både halv-och helljuset känns väldigt svaga.
  3. Kolla så att bromsarna tar bra. De frös när det var som kallast.
  4. Fixa blätespännaren som pajat så airbaggen att slutat fungera.
  5. Fixa vindrutetorkaren bak – den hade börjat vända på sig och putsa bakluckan istället för rutan. Inte helt praktiskt.
  6. Fixa vindrutetorkarna fram som plötsligt slutat fungera.

Punkt 1-3 var lätt. Punkt 4-6 visade sig vara nästan omöjligt.

Först funkade inte mekonomens egna grejer till bilen – sen fick de FEL grejer som inte passade just den modellen – sen var plötsligt denna-dära-armen vid ratten-som-sköter-vindrutetorkaren trasig?????? – sen skulle den beställas – sen fick de fel, men fattade inte det förrän de satt dit den och det fortfarande inte funkade – sen skulle den beställas (igår) och bilen blev ”klar” idag….ELLER?

När vi hämtade den blev han som sköter kassan så förvirrad över det protokoll att han gav oss nyckeln och sa att vi får komma nästa vecka för att betala när han lyckats förstå vad som skulle tas betalt för.

Direkt efter att vi hade hämtat bilen  åkte vi till ”hund och katten”+ Willies. Vi skaffade en ny bilbarnstol till trollungen. Hon har växt ur den bakvända. När vi skulle packa in Emilies gamla stol i bakluckan så GÅR DET INTE ATT ÖPPNA BAKLUCKEHÄRKET!!!! Och den här bilen är så avancerad att man minsann inte kan öppna manuellt med nyckel eller spak….den ska ”blipp-blippas” upp…

Jag ringde direkt till Mekonomen, men eftersom klockan var efter 17  hade verkstaden stängt, så jag lämnade ett meddelande i butiken till dessa fantastiska män som vet hur man angör en brygga…

Ja, lite trevligare var då att Sofia från Nyköpings Friskola kom på en fika och hade med sig en underbar hortensia från folket på skolan. Vi satt och skvallrade en stund. Trevligt, trevligt.

Emilie har för övrigt kommit in i sin ”blåa period”. Hon har målat hela sina händer plus underarmar blåa med en fin penna. Även mage, kinder, näsa och haka har en blå färg. Brave heart eller Smurfan? Ett bad i kväll kan nog vara lämpligt.

smurfan

 

 

Leave a comment

Your comment